Budincă de dovlecei și Poli

60 min. folosind ambele mâini
  • 400 g cârnați POLI
  • 300 g dovlecel
  • 150 g șuncă
  • 200 g ceapă
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 3 ouă
  • 100 g orez
  • 2 dl smântână
  • 100 g brânză parmezan rasă
  • Pătrunjel tocat
  • Ulei pentru saute
  • Sare, ardei gras

Se taie șunca în cuburi și se topește cu ulei fierbinte, împreună cu ceapa și usturoiul tăiat. Adăugați dovleceii, tăiați în cuburi și se fierbe înăbușit până când lasă zeamă. Se adaugă orezul, se condimentează cu sare și piper, se acoperă și se fierbe înăbușit până când orezul este jumătate gătit. Se toarnă apă, dacă este necesar. Se ia de pe aragaz şi se răceşte la temperatura camerei. Când orezul este rece, adăugați cârnați POLI, tăiați în cuburi, 1 ou și jumătate din smântână. Puneți orezul în tava de copt unsă. Se amestecă două ouă, cealaltă jumătate de smântână și brânza parmezan rasă și se toarnă amestecul peste orez. Coaceţi în cuptor la 150°C timp de 25 minute. Deschideți cu grijă cuptorul, felicitați-vă pentru capodopera culinară, tăiați și oferiți preparatul la o masă cu un singur fel. Serviți cu o salată de sezon.