Risotto de dovlecei și Poli

30 min. folosind ambele mâini
  • 250 g POLI
  • 100 g dovlecel
  • 300 g orez
  • 50 g șuncă
  • 80 g ceapă
  • Usturoi tocat (4 cuișoare)
  • Pătrunjel verde tocat
  • 0,5 dl vin alb
  • Supă de pui dintr-un cub de concentrat (adăugați mai multă apă pentru a fi mai puțin sărat)
  • 50 g unt
  • 80 g brânză parmezan rasă
  • Sare, ardei gras

Încălziți 1 lingură de unt (mai exact 20 g) într-o cratiță, adăugați bacon, tăiați în cuburi, ceapă tocată și usturoi. Când ceapa devine translucidă, adăugați dovleceii feliați și sotați. Adăugați orez și sotați până când devine translucid. Se toarnă vinul alb și se așteaptă până se evaporă. În timpul perioadei de fierbere (15 minute), se amestecă în mod regulat și se adaugă supa de găină mai puțin sărată. Chiar la final, adăugați pătrunjelul tăiat și cârnatul POLI, tăiați în felii și înjumătățiți. La risotto (trebuie să aibă o consistență groasă cremoasă), se condimentează cu sare și piper și se adaugă restul untului și parmezanului. Serviți cu salată delicioasă sau salată de radicchio, amestecată cu fasole de casă.