Sos pentru paste cu ulei de dovleac și Poli

20 min. doar cu mâna stângă
  • 150 g POLI
  • 4 linguri de ulei de semințe de dovleac
  • 150 g ceapă
  • 2 roșii sau 1 lingură de pastă de roșii
  • 2 linguri de făină albă
  • 2 frunze de busuioc
  • 1 dl apă
  • Sare, ardei gras

Vă este foarte foame și nu mai este timp să pregătiți ceva complicat. Încercați acest fel de paste POLI. Tăiați POLI în cuburi mari de 1 cm. Se taie ceapa și se toarnă peste uleiul de semințe de dovleac, împreună cu cuburile POLI. Când ceapa devine translucidă, adăugați roșiile sau pasta de tomate și făina. Se amestecă și se toarnă apă. Adăugați busuiocul tocat și lăsați să fiarbă. Când sosul se îngroașă și se închide la culoare, se condimentează cu sare și piper, se fierbe și se toarnă peste pastele preferate, pe care le-ați fiert între timp.